fbpx

Elise Indekeu

Allmänläkare

Elise är allmänläkare men också utbildad inom näringsterapi. Hon har arbetat 10 år som läkare, varav sju år som allmänläkare och tre år som skolläkare. Autoimmuna sjukdomar är ett område som hon är mycket intresserad av och har fördjupat sig inom. Elise har jobbat med funktionsmedicin sedan 2018. På Nordic Clinic Stockholm är hennes fokus barn och kvinnohälsa, framför allt autoimmuna sjukdomar.

Elise är uppväxt i Belgien där hon under sin läkarutbildning gick en tvåårig utbildning inom näringsterapi på CFNA (Centre de formation en nutritherapie appliquee). Till skillnad från Sverige är det i Belgien mycket vanligt att läkare arbetar näringsinriktat och öppnar egen klinik. 

2010 flyttade Elise till Sverige och slutförde sin läkarutbildning. Hennes intresse för autoimmuna sjukdomar och dess mekanismer har gjort att hon vidareutbildat sig hos Applying Functional Medicine in Clinical Practice (AFMCP) i England och USA.

Redan under sin uppväxt förstod Elise det viktiga sambandet mellan kost och hälsa.
Förutom det egna intresset fanns även miljöfaktorer som hennes far som var neurolog och hennes morfar professor i diabetologi. Under näringsterapiutbildningen insåg Elise att detta var pusselbiten som band ihop hela bilden och något hon ville jobba med, vilket hon nu förverkligar. Ett fall hon speciellt minns var en MS patient som – trots att sjukdomen fortfarande är aktiv – med rätt kost kan leva ett nästan helt vanligt liv, och som dessutom tål sin cellbehandling bra. 

Elise bor på Gotland med sin familj och tre pojkar; 9, 7 och 2 år, och hon uppskattar naturen, känna till växterna och fåglarna på ön. 

Slutligen är det inte bara hennes patienter som blivit hjälpta av kostförändring utan även hon själv. ”Vid 25 års ålder lärde jag mig att min trötthet och allergi till stor del berodde på en mjölkproteinallergi, vilket en person som inte var läkare hjälpte mig att inse. Det är viktigt att vara öppen för vad andra kan lära oss, det finns alltid någonting att lära sig!”

Elise har en filosofi kring kost och hälsa:

”Ät det som både ger dig glädje och samtidigt är hälsosamt. Glädje är så viktigt och, när man kan, välj det som är gott OCH gör gott.” 

Elise arbetar med följande tillstånd:

Allergi, intolerans och överkänslighetAutoimmuna sjukdomarHjärt- och kärlsjukdomarPsykisk ohälsa
Kronisk trötthet och smärtaMag- och tarmhälsaInfektionskänslighetVikt och diabetes
Stress, utmattning och sömnHormonhälsaHudproblem

Copyright © Nordic Clinic 2020