fbpx
  • Hem
  • Blogg
  • Food Pharmacy podden #159 Den växande folksjukdomen
Food Pharmacy podden

Food Pharmacy podden #159 Den växande folksjukdomen

Diabetes typ 2 växer stadigt i vårt land och det är oroväckande. Eftersom det är världsdiabetesdagen den 14 nov så ägnar Food Pharmacy hela detta avsnitt åt just diabetes och har bjudit in en expert på området, nämligen Annie Pettersson som är intern forskare här på Nordic Clinic Stockholm.

I avsnittet berättar Annie och Lina också om ett nytt gemensamt projekt. Nordic Clinic och Food Pharmacy har en viktig gemensam målsättning ‒ vi vill förbättra folkhälsan och motverka den globala epidemi av kronisk ohälsa som breder ut sig över världen. Nordic Clinic har tagit fram ett nytt forskningsbaserat diabetesprogram för pre-diabetes och diabetes typ-2, för att hjälpa individer till en bättre hälsa och livskvalitet. I samarbete med Food Pharmacy kommer vi att genomföra en forskningsstudie med 20 deltagare med diabetesprogrammet som grund. Vi hoppas att resultaten kommer visa att kost och livsstil kan förbättra och i många fall helt reversera diabetes typ 2 och minska risker för svåra konsekvenser av sjukdomen. Vi hoppas även kunna påverka synen på kronisk sjukdom i vården och att vi som samhälle kan stå bättre rustade inför nästa pandemi. 

På lördag kommer både Food Pharmacy och vi att uppmärksamma världsdiabetesdagen genom att publicera mer information om vår studie. Om du eller någon du känner är intresserad av att veta mer, håll utkik på www.foodpharmacy.se, vår hemsida och i sociala medier. ÄR du redan nu nyfiken på diabetesprogrammets upplägg, hittar du mer information här.

Lyssna till avsnittet här: #159 Den växande folksjukdomen

Tidigare avsnitt av Food Pharmacy podden där Nordic Clinic deltagit: 

#154 Oxalates

#134 – Optimera din hälsa


Copyright © Nordic Clinic 2020