fbpx
  • Hem
  • Blogg
  • Osötat blod – Idag uppmärksammar vi Världsdiabetesdagen

Osötat blod – Idag uppmärksammar vi Världsdiabetesdagen

Ta chansen att delta i forskningsstudie om diabetes typ-2

Diabetes är en av våra vanligaste folksjukdomar. Ca 500 000 svenskar har diabetes, varav typ 2-diabetes utgör 90%. Typ 2-diabetes innebär inte bara ett stort lidande för individen utan även en stor samhällsekonomisk kostnad. 

Nordic Clinic och Food Pharmacy har en viktig gemensam målsättning ‒ vi vill förbättra folkhälsan och motverka den globala epidemi av kronisk ohälsa som breder ut sig över världen. Tillsammans ska vi nu genomföra en studie vars syfte är att utvärdera vilken effekt ett funktionsmedicinskt kost- och livsstilsprogram kan ha på blodsockerreglering hos diagnostiserade typ 2-diabetiker.

Vi har tagit fram ett diabetesprogrammet Osötat blod för att hjälpa individer till en bättre hälsa och livskvalitet. Vi hoppas att resultaten av studien ska visa att kost och livsstil kan förbättra och i många fall helt reversera diabetes typ 2 samt minska risker för svåra konsekvenser av sjukdomen. Vi hoppas även kunna påverka synen på kronisk sjukdom i vården och att vi som samhälle kan stå bättre rustade inför nästa pandemi.

Till studien söker vi nu högmotiverade deltagare med praktiska möjligheter att följa kost- och livsstilsråd under de månader som studien pågår. Deltagare i studien får en receptsamling exklusivt framtaget av Food Pharmacy för programmet. Låter detta intressant? Läs mer om studien här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


Copyright © Nordic Clinic 2020