fbpx

Sandra Mårtensson

Klinikchef & Samtalsterapeut/Coach

Sandra Mårtensson är Nordic Clinics klinikchef, men också samtalsterapeut och coach. Hon är utbildad till coach enligt ICF (International Coach Federation), med påbyggnadskurser inom positiv psykologi och existentiell terapi, samt mycket research och erfarenhet om vikten av att läka känslomässigt för att stötta den fysiska läkningsprocessen. Hon arbetar utifrån övertygelsen att kropp och själ är sammanlänkade och att vi behöver ta hand om alla delar för att må så bra som möjligt. Som klient hos Sandra får du stöd för att ta hand om din känslomässiga och mentala hälsa, för att på så sätt även börja må bättre fysiskt. Terapin skräddarsys för varje klients behov och är alltid stärkande, positiv och transformerande.

I terapi med Sandra får du hjälp att stärka den mentala hälsan genom att exempelvis se över tankemönster, komma ur ett stressat fight-or-flight-läge (och i stället aktivera kroppens rest-repair, då immunförsvaret får bättre förutsättningar att läka kroppen). Du kan också få stöd att ta hand om din emotionella hälsa genom att bearbeta trauman, se över känslomässiga mönster och vad som ger just dig en känsla av mening och syfte med livet.

Sandra är övertygad om att man ibland behöver göra andra typer av terapeutiska övningar än att enbart prata, för att lösa upp känslomässiga blockeringar. Som klient kommer du därför få prova olika metoder som exempelvis visualiseringar, terapi under djupavslappning, motiverande coaching, positiv psykologi och energipsykologi för att hitta det som fungerar mest kraftfullt för just dig, för att komma åt blockeringar i det undermedvetna, bearbeta tidigare händelser och få hållbara och positiva resultat. Här kan du läsa mer om våra olika terapiinriktningar.

Sagt om Sandra:

”Sandra har en fantastisk förmåga att hjälpa mig att se inåt och framåt samtidigt som hon inger ett lugn i processen. Genom våra samtal får jag en känsla av att allting är möjligt. Sandra kan konsten att guida mig rätt för att skifta fokus och se mina möjligheter.”

“Sandra är väldigt bra på att bekräfta, sätta ord på det jag beskriver, och hjälpa mig framåt. Det är skönt att veta att jag inte är ensam i det jag går igenom.”

”I samtal med Sandra blir jag alltid utmanad att tänka i nya perspektiv och hon hjälper mig att själv hitta svar och vägar framåt. Jag får mer energi och en känsla att jag har makt att påverka mitt eget liv.”

Välkommen att boka in dig hos Sandra om du:

  • Misstänker att dina fysiska symtom kan ha psykiska eller känslomässiga orsaker
  • Vill ha motiverande coaching i hur du kan genomföra livsstilsförändringar för att må bättre
  • Vill utforska sambandet mellan kropp och själ, tanke och känsla, i just ditt unika fall
  • Levt med stress en längre tid och vill ha hjälp med stresshantering
  • Har gjort många fysiska livsstilsförändringar men ändå inte fått det resultat du önskat
  • Vill skapa en mer kärleksfull, accepterande relation till dig själv och din kropp, istället för att kanske känna dig besviken på kroppen
  • Vill få konkreta verktyg för en bättre självkänsla och ett starkare självledarskap

Utöver sin roll som samtalsterapeut och coach, arbetar Sandra även som klinikchef på Nordic Clinic, med ansvar för den operativa verksamheten. Förutom att vara diplomerad coach, så har Sandra en Fil kand. i internationella relationer från Stockholms universitet. Innan hon började arbeta på heltid med hälsofrågor så har hon under 12 års tid arbetat inom näringslivet och ideella sektorn i roller inom marknad och kommunikation, B2B försäljning, projektledning och affärsutveckling.

Utanför jobbet spenderar Sandra mycket tid med sin familj som består av man och tre döttrar, är i skidbacken eller umgås med vänner. Hon läser alltid flera böcker på samma gång, och tycker om att ordna middagar och sjunga i gospelkör. Hon har själv gjort många förändringar i sitt liv för att läka från utmattning, bröstcancer och en presterar-personlighet och gör sitt bästa för att ”walk the talk”.

Sandra arbetar med följande tillstånd:

Stress, utmattning och sömnTankens kraft

Copyright © Nordic Clinic 2020