fbpx

Amanda Ahlberg

Näringsfysiolog

Amanda är utbildad nutritionist från Karolinska Institutet. Hon har hon djup kunskap om hur kosten kan bli ett kraftfullt verktyg för läkning och hur man optimerar upptaget av näringsämnen. Hon har också egen erfarenhet av att läka kroppen genom kost, mentala förändringar och ett holistiskt synsätt på sin livsstil. Amanda har ett stort intresse för tarmflorans funktion och autoimmuna sjukdomar och träffar klienter inom dessa områden samt klienter som vill komma tillrätta med övervikt och diabetes.

Amanda har en naturvetenskaplig kandidatexamen i Nutrition, och läser just nu en masterutbildning på Karolinska Institutet i samma ämne. Med en god grund i biokemi, cell- och molekylärbiologi har hon en stor förståelse för hur kostmönster och specifika näringsämnen påverkar molekylära mekanismer i kroppen, både positivt och negativt. Från utbildningen har hon också goda kunskaper i att söka, tolka och värdera information från forskningslitteratur, vilket är till stor hjälp då nutritionsbehandling behöver anpassas efter varje unikt fall och individ.

Amanda har djup kunskap om mag-tarmhälsa och autoimmuna sjukdomar. Hon är också specialiserad inom växtbaserad nutrition, både för små barn och vuxna. Amanda är mycket empatisk och har stort engagemang för att hjälpa andra till bättre hälsa genom kost- och livsstilsförändringar.

Amandas egen hälsoresa startade redan vid 8 års ålder då hon efter en blindtarmsoperation fick flera följder som viktuppgång, upprepade infektioner, flera antibiotikabehandlingar och en rubbad tarmflora. Hon fick på grund av detta tidigt ett intresse för både näringslära och hur kroppen fungerar. Efter att flera år senare själv hittat hjälp hos en näringsterapeut tog hennes intresse för just funktionsmedicin fart ännu mer. Hennes egen hälsoresa av långvarig sjukdom och smärta, har gett henne stor förståelse för hur mycket som är möjligt genom livsstilsförändringar.

Amanda har ett stort intresse för matlagning. Hon har en kreativ ådra och bakar vackra, specialdesignade tårtor och målar tavlor på sin fritid.

På Nordic Clinic arbetar Amanda med följande tillstånd:

Autoimmuna sjukdomarMag- och tarmhälsaVikt och diabetes

Copyright © Nordic Clinic 2020