fbpx

Om Nordic Clinic

Nordic Clinic grundades i Köpenhamn 2002 och har ett gott rykte för vårt sätt att arbeta på och hjälpa våra patienter tillbaka till hälsa. Systerkliniken i Stockholm öppnade 2017 och har sedan starten vuxit snabbt. Idag har kliniken 15 medarbetare.

Del av Nordic Group

Nordic Clinic är en del av Nordic Group. Vi ser det som vårt uppdrag att sprida funktionsmedicin i Europa och resten av världen. Det gör vi genom att utbilda yrkesutövare på området, att satsa på unga talanger, att utveckla högklassiga tjänster samt att öka tillgängligheten till funktionsmedicin för människor över hela jorden.

Vårt mål

Nordic Clinic grundades som ett flaggskepp för funktionsmedicin. Vårt mål är att förbättra folkhälsan genom att hjälpa patienter att återfå sin hälsa. Samtidigt vill vi visa andra utövare inom området, såsom läkare, vårdpersonal och näringsterapeuter, att det är möjligt att etablera kliniker i funktionsmedicinsk anda.

Vi strävar efter att:

  • Visa att funktionsmedicin är framtidens sjukvård.
  • Använda oss av laboratorieanalyser som kan identifiera biokemiska processer i behov av stöd.
  • Använda kostomläggning och avancerade kosttillskott för att korrigera och stötta kroppens förmåga till läkning. När det är nödvändigt övervägs även behov av läkemedel. 
  • Använda oss av hela spektrumet av funktionsmedicinska arbetsmetoder, inklusive omfattande frågeformulär.
  • Vara öppna och transparenta - att bjuda in och samarbeta med medlemmar av hela det medicinska samfundet, inklusive kollegor inom funktionsmedicinen, skolmedicinen, sjukhus, myndigheter, forskare, försäkringsbolag och politiska partier.

18 år efter starten kan vi med glädje konstatera att vi har haft stor framgång med många av våra mål. Nu vill vi jobba ännu hårdare för att sprida vår kunskap och vårt arbetssätt till patienter och funktionsmedicinska rådgivare runtom i Europa och världen.

Samarbeten

Vi anser att man når störst framgång när man odlar goda samarbeten. Vi samverkar med många olika svenska och utländska aktörer såsom vårdgivare, universitet och forskare, funktionsmedicinska utbildare och specialister, försäkringsbolag och företag. Till exempel har vi ett samarbete med försäkringsbolaget Euroaccidents där deras försäkringstagare erbjuds funktionsmedicinsk utredning och behandling för IBS hos oss.


Copyright © Nordic Clinic 2020