fbpx
  • Hem
  • Utmattning, trötthet och postcovid

Utmattning, trötthet och postcovid

Är du en av många svenskar som drabbats av långvariga besvär efter covid? Har du drabbats av utmattning, annan trötthet, eller fått en ME/CFS-diagnos? Då har du kommit rätt. På Nordic Clinic arbetar vi med alla dessa tillstånd, i både ett utredande och behandlande syfte.

”Jag har nått min målsättning att må bättre i min ME. Jag har mer energi, minskad smärta och bättre hantering av migränen.”

– Patient hos Nordic Clinic

Det finns många likheter mellan diagnoserna ME/CFS, utmattning, kronisk trötthet och postcovid / långtidscovid. Alla tillstånden är multisystemiska, vilket innebär att det ofta är flera system i kroppen som är påverkade. Vanliga symtom i båda fallen kan vara hjärntrötthet, långvarig trötthet, kognitiva problem, hjärt- och kärlbesvär, huvudvärk, smärta, långvarig feber och mag- och tarmproblem. Symtomen varierar mycket mellan individer, många har flera symtom samtidigt och ibland i kombination med annan sjukdom.

Många av våra patienter med utmattning, ME/CFS, kronisk trötthet eller postcovid / långtidscovid vittnar om att de inte får den hjälp de efterfrågar. Man vill kanske inte bara acceptera att det inte går att göra något åt sjukdomen? Man kanske vill veta mer om varför just ens egen kropp har blivit sjuk? Eller så vill man ha en behandling som faktiskt syftar till att läka tillståndet, inte bara minska symtomen? På Nordic Clinic gör vi både och.

”Jag fick resultat över förväntan”

Leende kvinna

”Hos Nordic Clinic hittade man mycket som gick att jobba med för att kunna optimera min hälsa som ME-sjuk. Det gav ett helt annat perspektiv på min situation. Vi tog nya tester och undersökte nya områden som inte hade blivit undersökta tidigare. Jag fick jobba med alla områden; såväl kost, tillskott som stresshantering. Och jag har fått resultat över förväntan!”

-Patient hos Nordic Clinic

På Nordic Clinic utför vi ett detektivarbete för att identifiera de individuella orsakerna bakom varje patients symtom. Patienten får beskriva sina symtom och sin trötthet i detalj; när symtomen uppstod, om de uppstod plötsligt eller kom smygande, hur de yttrar sig, vad som gör dem värre eller bättre, vilka andra symtom patienten har och om de samspelar. Vi tittar på patientens hela livshistoria, från födsel till idag. Vi tittar på tidigare läkares utlåtanden och kompletterar vår analys med laboratorietester för att bekräfta eller utesluta hypoteser.

Vi har ett tvärfunktionellt team så att vi kan stötta våra patienter med individanpassade hälsoplaner där vi ger rekommendationer gällande exempelvis nutrition, kost, stress, återhämtning, träning, medicinering, sömn och vardagsrutiner. Läs mer om hur vi arbetar med kronisk trötthet och ME/CFS här.

Det finns mycket man kan göra för att må bättre vid utmattning och långvarig trötthet

Enligt våra kliniska erfarenheter så finns det mycket man kan göra för att hjälpa en patient med utmattning, ME/CFS och/eller postcovid att må bättre! Vår erfarenhet är dock att en patients återhämtning tar olika lång tid beroende på komplexiteten i det individuella fallet och hur länge patienten har levt med sina symptom. Det kan därför löna sig att söka hjälp så snart man har möjlighet. 

Gör en bokningsförfrågan idag:

    Konsultation på klinikenTelefon- eller videokonsultation


    Copyright © Nordic Clinic 2020