fbpx

Anne Catherine Faergemann

Vice VD & klinisk dietist och M.Sc. Näringsmedicin

Anne Catherine är en klinisk dietist från Aarhus Universitet 2001. Hon har också en magisterexamen i näringsmedicin från Surrey University i England, 2013, specialiserad på Irritable Bowel Syndrome (IBS). Hon är författare till böckerna ”Frisk nu – avgiftning av kropp och själ” och ”Är det något du ätit?”. Hon har arbetat på Rigshospitalet (Danska Rikssjukhuset) med specialiteterna: anorexi, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och mag-tarmsjukdomar.

Anne Catherine har praktiserat Functional Medicine i mer än 20 år, med fokus på nutrition och användning av laboratorieanalyser i relation till matsmältningsproblem, matreaktioner, hormonella störningar, autism, infektioner, trötthet etc. Hon träffar ofta patienter med mycket komplexa symtom på grund av hennes många års erfarenhet.

Hon undervisar kliniker både hemma och utomlands, i användningen av laboratorieanalys ur ett näringsperspektiv. Dessutom är hon värd för webbseminarier för proffs. Själv brinner hon för allt som inkluderar Functional Medicine, lever själv efter principerna och är en ivrig yogautövare, bland annat utbildad till kundaliniyoga- och meditationslärare.

På Nordic Clinic kommer en konsultation med Anne Catherine att fokusera på livsstilsförändringar, särskilt kostdelen av din behandling, i kombination med användning av kosttillskott för behandling av biokemiska störningar som hittats på basis av dina laboratorieanalyser. för podcast med Anne Catherine på Apple eller Spotify

Anne Cathrine tar konsultationer på danska och engelska.


Copyright © Nordic Clinic 2020