Christina Colligan

Senior Näringsterapeut

Christina Colligan arbetar som näringsterapeut på Nordic Clinic. Hon utbildade sig till näringsterapeut vid College of Naturopathic Medicine i London och har även läst vid Institute for Functional Medicine (IFM). Hon är också licensierad för The Brain Health Programme. Christina är en av klinikens mest erfarna inom funktionsmedicin och har mycket erfarenhet av att stötta klienter med mag- och tarmbesvär, kronisk trötthet och autoimmuna tillstånd. Hon brinner för att ge sina klienter konkreta, skräddarsydda rekommendationer som de med lätthet kan implementera i sin vardag, och delar gärna med sig av recept och knep för att leva ett mer hälsosamt liv.

Innan Christina flyttade till Stockholm arbetade hon i London där hon tog emot klienter på såväl privat mottagning, på en integrerad kiropraktorklinik samt hos sin lokala husläkare.

Christina har arbetat med funktionsmedicin sedan 2016. Anledningen till att hon började med funktionsmedicin berodde bland annat på att hon själv blivit hjälpt av behandlingssättet. Efter att ha lidit av flertalet symptom under uppväxten blev hon till slut diagnostiserad med glutenintolerans i 20-årsåldern. Genom att kroppens funktioner varit äventyrade under många år, blev det en lång resa för att finna optimal hälsa. 

Efter en karriär som internationell projektledare inom större företag i både Storbritannien och Schweiz, fick hon tillfälle att skola om sig till ett av sina stora intressen. Funktionsmedicinen hade hjälpt henne så mycket och hon ville ge tillbaka vad hon fått.

Christina börjar varje möte med ett tomt blad, då vi alla är individer. Hon lär sig nya saker genom varje individ hon möter och arbetar med. En av Christinas första kunder led av RA, reumatoid artrit, och hon jobbade som trädgårdsmästare. Klienten hade en tajt budget och gjorde därför ingen testning utan började direkt med livsstilsförändringar enligt Christinas rekommendation. Inom åtta månader var klienten läkemedelsfri.

Genom vetenskapen om hur kroppen fungerar och genom att stödja dess funktioner, kan Christina visa på hur man kan rätta till obalanser i kroppen så att den kan få möjlighet att självläka och finna optimal hälsa. Det som är Christinas stora motivation är när hennes klienter förstår kopplingen mellan hur de mår, kosten de äter och deras livsstil. Förändringar är utmanande men också givande. Vi är alla unika och Christina gör de förändringar under resans gång som hennes kunder behöver för att uppnå fysisk och emotionell balans samt hållbara resultat. Hon brinner för att stödja sina klienter och att hjälpa dem på riktigt till en bättre livskvalitet.

Förutom nämnda utbildningar inom funktionsmedicin är Christina även en utbildad Wellness Coach (Chrysalis Effect, ILM accredited). Hon håller också i öppna föreläsningar och kurser för allmänheten.

Kuriosa om Christina: Hon badar året runt och älskar att springa långt! Hon finner återhämtning i skogen och vid havet.


Copyright © Nordic Clinic 2020