fbpx
  • Hem
  • Få magen i balans

Få magen i balans

Lider du av magsmärtor, uppblåsthet, gaser, illamående, lös eller hård avföring och känner att magen begränsar dig i din vardag? Är du känslig för vissa födoämnen, eller har problem med eksem, akne och ledvärk? Dina symptom kanske förvärras efter måltid och eventuellt har du fått en IBS-diagnos av din läkare och beskedet att lära dig leva med det. Känner du igen dig? Då har du kommit rätt!

“Efter första konsultationen var orsaken till mina magbesvär identifierad. Den process jag sedan gick igenom ledde mig stegvis tillbaka till ett normalt och balanserat liv helt utan magsmärtor. Det var värt varenda timme och krona!”

– Tomas, tidigare klient hos Nordic Clinic

Leende man

Att prata om sin mage som regelbundet gör uppror är lite tabubelagt och många lider i det tysta. IBS (irritabel tarm) är en vanlig diagnos som drabbar ca 15% av befolkningen. Merparten av dem är kvinnor i åldern 20-65 år, men diagnosen ökar även bland unga. Dessutom är mörkertalet stort då många går runt odiagnostiserade. Vanliga symptom vid IBS är förstoppning, diarré, gaser, magsmärtor, uppblåsthet och illamående. För många blir magen en starkt begränsande faktor i vardagen som avsevärt försämrar livskvaliteten. 

På Nordic Clinic har vi djup kunskap om magbesvär och IBS som bygger på såväl den senaste forskningen kring IBS samt många års kliniska erfarenheter med patienter. IBS är en paraplydiagnos som klumpar ihop många olika orsaker bakom liknande besvär till en diagnos. Har du svårt att acceptera beskedet att “lära dig leva med dina symptom”? Vill du ta reda på vad orsaken är till just dina mag-tarmbesvär och få en skräddarsydd behandling för hållbara resultat? Magbesvär har alltid en orsak och på Nordic Clinic sätter vi på oss “detektivhatten” för att förstå vad som triggar just dina symptom. Sedan får du en individuell handlingsplan för att läka dina besvär.

”Jag blev bemött på ett helt annat sätt och kände mig sedd, hörd och lyssnad på”

Jonna fri från IBS

“Jag hade lidit av dagliga magbesvär i många år, vilket gjorde min vardag obekväm. Via primärvården hade jag fått en IBS-diagnos, men ingen direkt hjälp med hur jag skulle behandla eller lindra mina besvär. När jag kom till Nordic Clinic blev jag bemött på ett helt annat sätt än mina tidigare erfarenheter med olika vårdkontakter; jag kände mig sedd, hörd och lyssnad på. Det fanns tid för diskussion. Med det skräddarsydda upplägget av testning och livsstilsförändringar har nu i princip ALLA mina symptom blivit mycket bättre och flera försvunnit helt.”

/Jonna, tidigare klient hos Nordic Clinic

Vårt tvärfunktionella team ger dig individanpassat stöd

På Nordic Clinic utför vi ett detektivarbete för att identifiera de individuella orsakerna bakom varje patients symtom. Patienten får beskriva sina symtom och sin trötthet i detalj; när symtomen uppstod, om de uppstod plötsligt eller kom smygande, hur de yttrar sig, vad som gör dem värre eller bättre, vilka andra symtom patienten har och om de samspelar. Vi tittar på patientens hela livshistoria, från födsel till idag. Vi tittar på tidigare läkares utlåtanden och kompletterar vår analys med laboratorietester för att bekräfta eller utesluta hypoteser.

Vi har ett tvärfunktionellt team så att vi kan stötta våra patienter med individanpassade hälsoplaner där vi ger rekommendationer gällande exempelvis nutrition, kost, stress, återhämtning, träning, medicinering, sömn och vardagsrutiner.

Gör en bokningsförfrågan idag:


    Copyright © Nordic Clinic 2020