fbpx
  • Hem
  • På gång
  • Hälsa genom kunskap. Autoimmunitet – en dold epidemi i västvärlden?
Autoimmunitet

Hälsa genom kunskap. Autoimmunitet – en dold epidemi i västvärlden?

Ett webinar i samarbete med Food Pharmacy

Vid autoimmuna sjukdomar attackerar immunförsvaret kroppens egna vävnader och organ. Vilken vävnad som angrips avgör vilken sjukdom man diagnostiseras med. Förståelsen för varför detta händer är numera stor, men svaret är komplext. 

Har man bara otur som drabbas och vilken roll spelar egentligen genetiken? Vad har livsstil och D-vitamin med autoimmunitet att göra och vad är kopplingen mellan tarmhälsa, infektion och autoimmun sjukdom? Finns det några gemensamma riskfaktorer kopplat till autoimmunitet och varför tycks flera autoimmuna sjukdomar öka i västvärlden – som en dold epidemi?

Tillsammans med Food Pharmacy bjuder vi in till ett kostnadsfritt webinar om autoimmunitet som går av stapeln den 22 oktober 2021. Food Pharmacy håller i taktpinnen för webinaret genom Lina Nertby Aurell. Nordic Clinics interna forskare Annie Pettersson inleder med en föreläsning som ger svar på frågorna ovan och belyser de senaste forskningsrönen på området. Annie kommer också att berätta hur vi på Nordic Clinic arbetar med autoimmuna sjukdomar, med stöd i forskningen. Vid sin sida har Lina och Annie en expertpanel som du har möjlighet att ställa frågor till. Panelen består av läkarna Elise Indekeu och Jens Gudmundsson samt Nordic Clinics VD Graeme Jones.

Vi hoppas du och dina vänner kan delta!


Datum: 22 oktober 2021

Tid: 8:30 – 9:15

Moderator: Lina Nertby Aurell (grundare av Food Pharmacy)

Föreläsare: Anne Pettersson (Molekylärbiolog med doktorsexamen från KI. Intern forskare på Nordic Clinic)

Expertpanel: 

  • Elise Indekeu (Allmänläkare)
  • Jens Gudmundsson (Specialistläkare Öron, Näsa, Hals)
  • Graeme Jones (klinisk fysiolog samt grundare och VD till Nordic Clinic Stockholm)

Kostnadsfritt webinar

Passa på att skicka med dina frågor till panelen när du registrerar dig! Panelen kommer att besvara så många frågor som möjligt under webinaret. 

Kan du inte delta? Detta webinar spelas in och alla som anmält sig får en länk till inspelningen efteråt. 


.


Copyright © Nordic Clinic 2020