fbpx
  • Hem
  • Patientberättelser
  • ”I större delen av mitt liv har jag lidit av hudproblem, nu har jag inga utslag längre”

”I större delen av mitt liv har jag lidit av hudproblem, nu har jag inga utslag längre”

I större delen av mitt liv har jag lidit av hudproblem. Innan jag kom till Nordic Clinic hade jag kraftiga besvär av bland annat blåsor, utslag, torr och röd hud. Det kändes som att det var något jag reagerade på. Trots omfattande allergitest, flertalet besök inom både primärvård och hos flera specialister, kunde inget påvisas. 

Från början fick jag skov med blåsor en gång i månaden, sedan varannan vecka, varje vecka och till slut varje dag. Huden lossnade och det var som brännskador. 

Med tiden har ett hälsointresse vuxit sig starkare. Jag slutade med kortison efter 40 år, eftersom jag vet att det inte hjälper från grunden. Jag ville istället hitta grundorsaken och behandla den, men det har inte varit så lätt. Jag har gjort en del förändringar själv. Till exempel började jag cykla istället för att åka bil och laga mat från grunden, vilket har förbättrat måendet. 

Sedan jag tog hjälp av Nordic Clinic har jag inga utslag längre, bara lite torr hud. Jag har väldigt högt förtroende för Nordic Clinic och har kommit en bra bit på väg. På grund av Coronapandemin blev det en paus i behandling och utredning, men jag vill fortsätta så snart jag kan resa till Stockholm igen. Jag önskar att ni fanns på flera orter. 

//Harri

Harri har fått hjälp av Graeme Jones, klinisk fysiolog på Nordic Clinic Stockholm.


Copyright © Nordic Clinic 2020