fbpx
 • Hem
 • Patientberättelser
 • ”Jag har nått min målsättning att må bättre i min ME. Jag har mer energi, minskad smärta och bättre hantering av migränen.”
Patient med ME

”Jag har nått min målsättning att må bättre i min ME. Jag har mer energi, minskad smärta och bättre hantering av migränen.”

Innan jag hittade Nordic Clinic hade jag under flera år sökt hjälp för min ME-diagnos hos traditionella vården samt funktionsmedicinska kliniker i Norge. 

Mina erfarenheter från den traditionella vården är att man får lära sig att leva med ME, eftersom man inte vet vad som orsakar eller hur det ska behandlas. Jag fick gå kursen ”Leva med ME” som gick ut på att hantera symptomen.

I början hade jag fått viss hjälp hos den funktionsmedicinska kliniken i Oslo, men det blev en fortsättning på det jag gjort tidigare. Jag kände att det var dags att börja om – att med nya ögon se om det gick att hitta nya lösningar för min ME, svåra migrän och övriga besvär. Visst förstod jag att jag kanske inte kunde bli helt frisk, men om det åtminstone gick att må bättre. 

Hos Nordic Clinic hittade man mycket som gick att jobba med för att kunna optimera min hälsa. Det gav ett helt annat perspektiv på min situation. Vi tog nya tester och undersökte nya områden som inte hade blivit undersökta tidigare.

Jag fick jobba med alla områden; såväl kost, tillskott som stresshantering. Bland kostförändringarna letade vi efter vissa nyckelfaktorer som exempelvis histamin.

I början var det lite överväldigande med alla tillskott och kroppen reagerade, vilket var lite jobbigt men sen anpassade jag mig. Jag hade ju bestämt mig. Man måste vara beredd på att det kräver en hel del att ändra vanor, därför är motivation avgörande. 

Det hjälpte att ha en tät uppföljning i början av processen. Att få prata och ha möten ganska ofta var viktigt, annars är det lätt att känna sig ensam. På Nordic Clinic blev jag bemött med en professionalitet, öppenhet och lyhördhet vilket man som patient inte riktigt är van vid.

Jag har inte slutat med behandlingen, men jag har kommit till en plats där man gjort så mycket man kan, nu behövs främst tid.

I dagsläget har vi gjort allt vi kan och fått resultat efter förväntan. Jag har nått min målsättning att må bättre i min ME. Jag har mer energi, minskad smärta och bättre hantering av migränen. 

Känns som att allt är på rätt väg!

/Louise

Kommentarer (2)

 • Lisskulla Östlund

  Vore mycket intressant att få veta, hur utredningen gick till! Är det liknande som vid Funmed? Vad kostar det?m( funmed ca 40.000kr )
  Vad innebar kost- omläggningen?
  Hur lång är vänte- tiden vid ett första besök?
  Finns motsvarande mottagning i Göteborgs- området?

  • Hej! Vårt upplägg ser övergripande ut enligt följande. Vi träffar klienterna först, innan vi tillsammans bestämmer om och i så fall vilka tester som behöver göras. Väntetiden behöver inte vara så lång, det beror på vem man ska träffa. Vi har endast klinik i Stockholm, men det går jättebra med onlinekonsultationer. Du kan läsa mer om hur det går till här: https://nordicclinic.se/sa-gar-det-till/

Kommentarer inaktiverade.


Copyright © Nordic Clinic 2020