fbpx
  • Hem
  • Patientberättelser
  • ”Jag är så nöjd med hur mycket bättre jag mår, och framför allt – jag har fått hopp!”
Patientberättelse autoimmunitet

”Jag är så nöjd med hur mycket bättre jag mår, och framför allt – jag har fått hopp!”

I åratal har jag slussats runt i vården med samma upprepning; fler mediciner, höra att jag ska bita ihop eller “inte vara så pjoskig”. Jag lider av flera inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, bland annat hypotyreos, reumatoid artrit och fibromyalgi och är så less på att göra om samma sak som inte ger något resultat. Att läkemedel som Levaxin fungerar för vissa patienter är jättebra, men i mitt fall har de justerat min dos i 15 år utan framgång. Förutom att det inte fungerat har det också gjort mig sämre, och trots min vädjan att få byta till annan medicin får jag endast nej av läkarna. Jag upplever att det är något annat som styr än patientens behov.

Jag insåg att jag måste hitta hjälp på annat håll, och när vår familj fick pengar över till att göra något för, frågade jag om de kunde användas till min hälsa. Det blev ett “Ja” till min stora glädje. Jag hittade Nordic Clinic och läkaren Cecilia Tibell har verkligen gått igenom mig från topp till tå. Innan jag kom till Nordic Clinic åt jag massor av tillskott. Cecilia har hjälpt mig att rensa bland dessa och jag har kunnat plocka bort ännu fler och har äntligen fått prova alternativ till Levaxin. Resultatet är att jag bland annat blivit piggare och känslan av dimmighet i huvudet har minskat. Jag fick även rekommendation att äta AIP kost, vilket resulterade i att jag – utöver andra resultat – dessutom tappade 25 kg. Detta var bara en oväntad bonus. Tidigare har jag provat allt i viktminskning utan resultat. Plötsligt går jag ner massor på sex månader, samtidigt som jag aldrig har ätit så mycket mat som nu. Dessutom är jag piggare, sover fler timmar än jag gjort de senaste 28 åren och är allmänt mycket, mycket bättre. Framför allt har jag fått en livskvalitet som är betydligt bättre. Det finns en bit kvar, men det är som två skilda världar. Helt otroligt!

läkaren Cecilia Tibell är en inlyssnande, empatisk läkare som ger tips och råd. Hon säger inte att det kommer att funka, utan frågar om jag är villig att prova och se om det gör det. Det har betytt mycket för mig att hon frågar och jag får ta besluten själv, exempelvis med kosten. Eftersom AIP är så strikt och kan vara mycket tufft, förklarade hon att det även fanns en alternativ diet.

Jag upplever Cecilia som otroligt kompetent, med väldigt stor erfarenhet och noggrannhet med patientsäkerhet. Hon är motiverande och pushande på ett positivt sätt, och hon har motiverat mig att välja det alternativ som var tufft men väldigt effektivt. Cecilia är också väldigt duktig på att förklara medicinska termer, olika värden och vad de i sig betyder och hur de påverkar kroppen. Detta har gjort att jag fått en annan förståelse för hur min kropp fungerar rent allmänt. Hon har aldrig sagt att mina autoimmuna sjukdomar kommer att försvinna, utan att jag kan hjälpa min kropp att läka så mycket som den kan och att hitta ett förhållningssätt. Jag har blivit stärkt i min kroppskännedom och stärkt i min process överhuvud taget.

Från omgivningen får jag kommentarer som får mig att le; ”Du ser ut att må så bra och ser så bra ut – nästan för bra!”.

Det har bara gått ett halvår och jag tror att jag bara har skrapat på ytan. Min kropp har kämpat otroligt mycket i så många år och jag kan inte förvänta att allt ändras på ett halvår. Jag behöver tänka att förmodligen behövs ett par år till, men jag är på god väg.

Min erfarenhet från Nordic Clinic är bara positiv och värd varenda krona som jag lagt. Många guldstjärnor till Cecilia. Jag är så nöjd med hur mycket bättre jag mår, och framför allt – jag har fått hopp!


Copyright © Nordic Clinic 2020