fbpx
  • Hem
  • Patientberättelser
  • Jonna: ”Jag blev bemött på ett helt annat sätt än mina tidigare erfarenheter med olika vårdkontakter; jag kände mig sedd, hörd och lyssnad på”
Jonna, patient med IBS

Jonna: ”Jag blev bemött på ett helt annat sätt än mina tidigare erfarenheter med olika vårdkontakter; jag kände mig sedd, hörd och lyssnad på”

När jag hittade Nordic Clinic hade jag lidit av magbesvär i många år. De dagliga besvären som kronisk förstoppning, gaser, uppblåsthet, trög mage gjorde min vardag obekväm och tog alltför mycket av mitt fokus.


Via primärvården hade jag fått en IBS-diagnos 2013 men ingen direkt hjälp med hur jag skulle behandla eller lindra mina besvär. Vården är jättebra för akuta besvär men för allt som är livsstilsrelaterat eller vid kroniska symptom blir man som patient väldigt frustrerad på bemötandet. 

När jag kom till Nordic Clinic blev jag bemött på ett helt annat sätt än mina tidigare erfarenheter med olika vårdkontakter; jag kände mig sedd, hörd och lyssnad på. Det fanns tid för diskussion. Man förväntas också att aktivt ta större del i sin egen behandling och det krävs eget ansvar för vad man själv ska göra.

Jag tyckte det var mycket bra att vi kunde lägga behandlingen på den nivå som jag själv tyckte var rimlig såväl tidsmässigt, omfattningsmässigt och prismässigt. Dessutom är kliniken tydlig med information om vad man kan förvänta sig. Jag fick tidigt veta att målet var att jag skulle kunna bli 90-95% bättre i mina symptom och nu har i princip ALLA mina symptom blivit mycket bättre och flera försvunnit helt. 

Det märks att medarbetarna på Nordic Clinic är väldigt kunniga och det är mycket bra att de kommer från olika grenar inom Funktionsmedicin. Med det skräddarsydda upplägget av livsstilsförändringar som kosttillskott, kost, stresshantering och träning, har jag i stort sett uppnått de resultat som jag hoppats på. Den metangasdominanta SIBO som ett SIBO-test visade på är dock svårbehandlad och det är i  stor grad upp till mig själv att resultaten blir bestående.

Jag kan varmt rekommendera andra att ta hjälp av Nordic Clinic, vilket jag redan gjort med flera i min bekantskapskrets. 


/Jonna


Copyright © Nordic Clinic 2020