fbpx
  • Hem
  • Patientberättelser
  • Stella: ”Jag ville gå ner i vikt. På fyra månader blev jag 12 kg lättare och även fri från mina mag-tarmproblem och klåda.”

Stella: ”Jag ville gå ner i vikt. På fyra månader blev jag 12 kg lättare och även fri från mina mag-tarmproblem och klåda.”


Tillsammans med Theresia Zetterström lyckades jag identifiera mina kostrutiner och upptäcka – inte bara vad – utan även hur jag åt. Jag startade med intermittent fasta, som inledningsvis kändes ganska svårt. Tack vare Theresia kunde jag ganska lätt få in detta i min dagliga rutin och på fyra månader hade jag gått ner 12 kg.


Jag har även vitiligo sedan 15 år. Vitiligo uppträder tillsammans med klåda och de senaste två-tre åren blev min klåda mer svårhanterbar. Jag har sökt hjälp för detta hos flera läkare utan några väsentliga resultat. Theresia föreslog att jag skulle följa AIP (Auto Immune Protocol) Paleo-dieten. Detta förändrade mitt liv radikalt. Även om det var obekvämt i början, vande jag mig och framför allt mådde jag mig mycket bättre. Inga mag- eller tarmproblem längre och klådan var i princip borta. Jag fortsatte med AIP-dieten i två månader.


Theresia ägnade mig stor uppmärksamhet. Hon lyssnade såväl på det jag sa som det osagda, vilket gjorde att jag började prata om min klåda. Jag är väldigt glad för denna terapi och mycket tacksam för Theresias hjälp. 

//Stella Ritsatou

.

Vill du också ha stöd att gå ner i vikt för att få till en hållbar förändring? Läs mer om vårt forskningsbaserade viktminskningsprogram Lev lättare här.


Copyright © Nordic Clinic 2020