fbpx
  • Hem
  • På gång
  • Paraplydiagnosen IBS – ett kroniskt tillstånd eller ej?
Webinar om IBS

Paraplydiagnosen IBS – ett kroniskt tillstånd eller ej?

Ett webinar i samarbete med Food Pharmacy

Uppblåsthet, magsmärtor, gaser, illamående, förstoppning och diarré. Att prata om sin mage som regelbundet gör uppror är lite tabubelagt och många lider i det tysta. Tarmrelaterade besvär kan vara en starkt begränsande faktor i vardagen som försämrar livskvalitén. IBS (irritabel tarm) är en vanlig diagnos som ofta beskrivs som ett kroniskt tillstånd man får acceptera och anpassa sin vardag efter. Men måste det verkligen vara så?

IBS-besvär har alltid en eller flera orsaker och detta är positivt. Kan en orsak identifieras kan den nämligen oftast åtgärdas. Det finns en stor mängd forskning som visar på vad som kan trigga IBS-symptom. Vilka är då riskfaktorerna för att utveckla IBS? Vilka tester är vanliga för att försöka identifiera de individuella orsakerna till symptomen och hur kommer man tillrätta med sina besvär? 

På Nordic Clinic har vi djup kunskap om IBS som bygger på såväl den senaste forskningen kring IBS samt många års kliniska erfarenheter. Dessutom genomför kliniken just nu en forskningsstudie om IBS i samarbete med Karolinska Institutet, Stockholms Universitet och Fonden för Funktionsmedicin. 

Tillsammans med Food Pharmacy bjuder vi in till ett kostnadsfritt webinar om IBS som går av stapeln den 21 januari 2022. Food Pharmacy håller i taktpinnen för webinaret genom Lina Nertby Aurell. Nordic Clinics interna forskare Annie Pettersson inleder med en föreläsning om IBS och den senaste forskningen på området. Hon kommer också att berätta om ett klientfall, om klinikens egen IBS-studie samt om hur vi på Nordic Clinic arbetar med IBS-klienter. Vid sin sida har Lina och Annie en expertpanel som du har möjlighet att ställa frågor till. 

Vi hoppas du och dina vänner kan delta!


Datum: 21 januari 2022

Tid: 8:30 – 9:15

Moderator: Lina Nertby Aurell, Food Pharmacy

Föreläsare: Annie Pettersson (Molekylärbiolog med doktorsexamen från KI. Intern forskare på Nordic Clinic)

Expertpanel: 

  • Christina Colligan (Senior näringsterapeut)
  • Jens Gudmundsson (Leg. läkare)
  • Graeme Jones (Klinisk fysiolog samt grundare och VD till Nordic Clinic Stockholm)

Kostnadsfritt webinar

Passa på att skicka med dina frågor till panelen när du registrerar dig! Panelen kommer att besvara så många frågor som möjligt under webinaret. 

Webinaret spelas in och alla som anmält sig får en länk till inspelningen efteråt. 


Copyright © Nordic Clinic 2020