fbpx
Kronisk trötthet

Varför är vi så trötta?

– Från vardagströtthet till kroniskt trötthetssyndrom

Ett kostnadsfritt webinar i samarbete med Food Pharmacy

Att ständigt vara trött har en kraftig påverkan på både livsglädje och livskvalitet. Kronisk trötthet är en av de vanligaste orsakerna till att patienter söker sig till oss på Nordic Clinic. Det är ett begrepp som täcker in allt ifrån att vakna trött på morgonen och aldrig känna sig riktigt utvilad, till patienter som har diagnostiserats med ME/CFS. Långvarig trötthet ses av många som ett symptom som orsakas av framförallt stress och depression, men faktum är att få symptom kan ha så många olika grundorsaker som just trötthet.

Visste du att långvarig trötthet exempelvis kan vara kopplad till tarmproblematik, näringsbrister, stillasittande, sömnapné, bristande blodsockerreglering, fästinginfektioner, munhåleinfektioner, mögelexponering, celiaki och fysiskt eller psykiskt trauma? För att komma tillrätta med ihållande trötthet är det viktigt att försöka förstå tröttheten i varje unikt fall.

Vill du lära dig mer om orsaker till långvarig trötthet och vad man kan göra för att försöka komma ur sin trötthet? Tillsammans med Food Pharmacy bjuder vi in till ett kostnadsfritt webinar om kronisk trötthet som går av stapeln den 18 mars 2022. Food Pharmacy håller i taktpinnen för webinaret genom Lina Nertby Aurell. Nordic Clinics interna forskare Annie Pettersson inleder med en föreläsning om kronisk trötthet baserad på den senaste forskningen på området. Vi kommer också att dela med oss av klientfall från kliniken, samt berätta om hur vi på Nordic Clinic arbetar med långvarig trötthet. Vid sin sida har Lina och Annie en expertpanel som du har möjlighet att ställa frågor till.

Vi hoppas du och dina vänner kan delta!

Datum: 18 mars 2022

Tid: 8:30 – 9:15

Moderator: Lina Nertby Aurell, Food Pharmacy

Föreläsare: Annie Pettersson (Molekylärbiolog med doktorsexamen från KI. Intern forskare på Nordic Clinic)

Expertpanel: 

  • Christina Colligan (Senior näringsterapeut)
  • Elise Indekeu (Leg. läkare)
  • Graeme Jones (Klinisk fysiolog samt grundare och VD till Nordic Clinic Stockholm)

Kostnadsfritt webinar

Passa på att skicka med dina frågor till panelen när du registrerar dig! Panelen kommer att besvara så många frågor som möjligt under webinaret. 

Webinaret spelas in och alla som anmält sig får en länk till inspelningen efteråt. 


Copyright © Nordic Clinic 2020