fbpx
 • Hem
 • På gång
 • IBS-skolan: Kom tillrätta med din krånglande mage
IBS-skolan

IBS-skolan: Kom tillrätta med din krånglande mage

Lider du av magsmärtor, uppblåsthet, gaser, illamående eller oregelbunden avföring och känner att magen begränsar dig i din vardag? Är du känslig för vissa födoämnen, eller har problem med eksem, akne och ledvärk? Dina symptom kanske förvärras efter måltid och eventuellt har du fått en IBS-diagnos av din läkare. Du kanske har provat olika kosthållningar utan att få grepp om vad som fungerar bäst för dig. 

Känner du igen dig? Då kanske detta program är något för dig!

Under tre onsdagar har du möjlighet att lära dig mer om orsakerna till en krånglande mage och vad du kan göra åt det. I detta grupprogram guidar vår näringsterapeut Christina Colligan deltagarna till ökad förståelse för IBS och dess grundorsaker baserat på den senaste forskningen. Dessutom får du konkreta råd och verktyg att direkt börja tillämpa för att komma åt dina specifika grundorsaker och påbörja din resa mot en god mag-tarmhälsa. 

Vi uppmuntrar till interaktion med deltagarna under sessionerna och antalet platser är begränsat till 12 st för möjlighet till viss individuell coachning. 

Det här tar du med dig: 

 • Forskningsbaserad kunskap och förståelse för varför symptom uppstår och varför du har drabbats. Hur påverkas mag-tarmfloran av livsstilen.
 • Kostråd kan vara förvirrande. Vi reder ut vad forskningen säger och hur du tar reda på vad som är bäst kost för just dig.
 • Råd för symtomlättnad och kring övrig livsstil
 • Konkreta verktyg för hur du stegvis kan komma åt grundorsaker till dina besvär och initiera läkning. 
 • Insikt om vad du kan göra om du inte blir helt bra
 • Vi slår hål på kända myter som: ”det finns inget sätt att läka/bota IBS”, ”dina symptom försvinner med tiden”, ”kosten har inget med IBS att göra”, ”du behöver äta mer fiber”, ”symptomen sitter bara i mage-tarm”, ”läkemedel kan lösa problemen” ”det sitter i huvudet”.
 • Från varje session får du: presentationsmaterial och handouts med konkreta takeaways

Praktisk information:

Programledare: Christina Colligan (senior näringsterapeut på Nordic Clinic Stockholm)

Datum: 

 • 27/4 ( I klinikes lokaler på Nybrogatan 56, alt. via Zoom) 
 • 4/5 (via Zoom) 
 • 11/5 (via Zoom)

Tid: 17.30 – 18.45 

Antal platser: 12 st

Pris: 1 350 kr ink. moms (för detta program kan du nyttja ditt friskvårdsbidrag)

En faktura kommer efter anmälan att skickas till din mejladress och din plats är garanterad när fakturan är betald. Vänligen notera att kursavgiften inte återbetalas vid avanmälan som görs senare än 14 dagar före kursstart. Däremot går det bra att överlåta din plats till någon annan. Notera att programmet kan komma att ställas in vid för få anmälningar. Kursavgiften betalas då tillbaka i sin helhet. 

Antalet platser är begränsat till 12 st och först till kvarn gäller. 

Varmt välkommen att anmäla dig till programmet! 


På Nordic Clinic har vi djup kunskap om IBS som bygger på såväl den senaste forskningen kring IBS samt många års kliniska erfarenheter. Dessutom genomför kliniken just nu en forskningsstudie om IBS i samarbete med Karolinska Institutet, Stockholms Universitet och Fonden för Funktionsmedicin. 


Copyright © Nordic Clinic 2020