fbpx
  • Hem
  • På gång
  • Bli din egen hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage
Happy belly

Bli din egen hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

Ett IBS-program i samarbete mellan Food Pharmacy och Nordic Clinic

Lider du av magsmärtor, uppblåsthet, gaser, illamående, lös eller hård avföring och känner att magen begränsar dig i din vardag? Är du känslig för vissa födoämnen eller har problem med eksem, akne och ledvärk? Dina symptom kanske förvärras efter måltid och eventuellt har du fått en IBS-diagnos av din läkare. Du kanske har provat olika dieter utan att få grepp om vad som fungerar bäst för dig. Du kanske vill söka hjälp inom funktionsmedicinen men har svårt att bekosta en skräddarsydd utredning helt privat?

Känner du igen dig? Då är detta självhjälpsprogram* något för dig!

Tillsammans med vår samarbetspartner Food Pharmacy har vi tagit fram det här programmet. Vi på Nordic Clinic har djup kunskap om IBS som bygger på såväl den senaste forskningen kring IBS samt många års kliniska erfarenheter med patienter.

Under tre veckor har du möjlighet att lära dig mer om orsakerna till en krånglande mage och vad du kan göra åt det. I detta grupprogram guidar Nordic Clinics experter deltagarna till ökad förståelse för IBS och dess grundorsaker baserat på den senaste forskningen. Dessutom får du konkreta råd och verktyg att direkt börja tillämpa för att komma åt dina specifika grundorsaker och påbörja din resa mot en god mag-tarmhälsa. Efter en månad följer vi upp hur det har gått för dig.

Vi slår hål på kända myter som: ”Det finns inget sätt att läka eller bota IBS – lär dig leva med det”, ”Kosten har inget med IBS att göra”, ”Du behöver bara äta mer fibrer” eller ”Läkemedel kan lösa problemen”.

I programmet ingår:

  • 3 live-träffar med Mia och Lina från Food Pharmacy samt Nordic Clinics experter på mage-tarm och IBS. Du börjar arbeta med din egen problematik efter första träffen. Tid för frågor vid varje träff.
  • Konkreta råd och verktyg för symptomlindring, samt för hur du stegvis kan komma åt grundorsakerna till dina besvär och initiera läkning.
  • Pepp, motivation och stöd i vårt exklusiva digitala community.
  • En uppföljande live-träff efter en månad – genomgång hur du bibehåller en god tarmhälsa samt vad kan du göra om du inte har blivit helt bra.

Kursledare:

Graeme Jones – VD och klinisk fysiolog, Nordic Clinic
Annie Pettersson – Fil.mag., Fil.dr., Nordic Clinic
Jens Gudmundsson – Leg. läkare, Nordic Clinic
Christina Colligan – senior näringsterapeut, Nordic Clinic

Datum:

11 oktober (tisdag)
17 oktober (måndag)
24 oktober (måndag)
21 november (måndag)

Tid:
12:00-13:00

För den som inte kan närvara vid Zoom-träffarna kommer dessa att spelas in så att man i lugn och ro kan se dem i efterhand.

Pris: 1495kr
(för detta program kan du nyttja ditt friskvårdsbidrag)

*programmet omfattar inte individuell rådgivning


Copyright © Nordic Clinic 2020