fbpx

Jens Kristján Gudmundsson

Specialistläkare ÖNH

Jens Gudmundsson är specialistläkare inom ÖNH (öron näsa, hals). Med över 15 års erfarenhet inom det medicinska fältet där han arbetat som kirurg, inom primärvården samt med olyckor och akutvård. Han har studerat vid CHEK Institute i Storbritannien och läst funktionsmedicin vid The Kresser Institute i USA. Hans studier och erfarenheter har gett honom ett holistiskt synsätt på hälsa. Hos Nordic Clinic tar han i första hand emot patienter med olika kroniska tillstånd och långvariga mag- och tarmbesvär.

Jens började arbeta funktionsmedicinskt av flera orsaker, men främst var det frustrationen att som läkare endast behandla patientens symptom med läkemedel. Han såg mycket större potential och bättre resultat när patienterna ändrade sin kost, träning och sin livsstil. 

Även Jens personliga erfarenheter har gett honom ett funktionsmedicinskt perspektiv också när det gäller hans egen hälsa. Vid en tid i livet ledde för mycket stress under lång tid, i kombination med ett mycket krävande jobb utan att ta sig tid för återhämtning, till att han drabbades av utmattning. Han var tvungen att själv ändra livsstil och hitta vad som var orsaken till sin situation. Enligt Jens är dygnsrytm och återhämtning bland det viktigaste för en god hälsa; att få vila och inte vara ”på” hela tiden. Man behöver tid för återhämtning och balans för att kunna prestera på toppnivå.

I sitt arbete drivs Jens av att inspirera sina patienter till livsstilsförändringar och se människor, som tidigare inte kunnat få hjälp, plötsligt få positiva resultat därmed också nytt hopp. 

Några områden där Jens sett framgång med det funktionsmedicinska arbetssättet är: behandling av SIBO, autoimmun-protokoll dieten (AIP), reumatisk artrit, hashimotos tyreoidit, allergier, patienter med fibromyalgi samt andra autoimmuna sjukdomar där klienter blivit smärtfria och kunnat sova hela natten. Detta i sin tur stärker givetvis återhämtning och läkning. 

Själv försöker Jens leva som han lär och för honom är det viktigt med en 10-minuters morgonrutin där han bl a gör andningsövningar, läser/skriver och reflekterar innan han plockar upp mobilen eller öppnar datorn. På kvällen varvar han ner med en varm dusch eller bad, en kopp te och läser något som inte är jobbrelaterat. Jens har lärt sig vikten av träning och rörelse för en ökad livskraft och han utövar regelbundet styrketräning, yoga, löpning/skidåkning och simning. 

Att tillbringa tid med familj och vänner är för Jens det viktigaste i livet, gärna avnjutandes en hemlagad måltid med ett gott vin. Även om Jens älskar att vara social behöver han regelbundet vila och återhämta sig med en bok eller tyst meditation. 

Kuriosa: Jens är islänning men pratar flytande svenska, utöver spanska och tyska. Han har bott både i Sverige och på Island. Han har även studerat skådespeleri i Los Angeles.

Jens arbetar med följande tillstånd:

Allergi, intolerans och överkänslighetAutoimmuna sjukdomarHjärt- och kärlsjukdomarHormoner
Kronisk trötthet och smärtaMag- och tarmhälsaInfektionskänslighetHudproblem
Stress, utmattning och sömnVikt och diabetesNeuropsykiatrisk ohälsaPsykisk ohälsa
Ovanliga diagnoser

Jens patienter berättar:


Copyright © Nordic Clinic 2020