fbpx

Johanna Holtz

Näringsfysiolog och livsstilsexpert, BsC Nutrition Karolinska Universitetet i Stockholm

Johanna är experten inom näringslära som använder sin kunskap inom fysiologi, biokemi och klinisk nutrition för att behandla, optimera eller reversera de symptom och sjukdomstillstånd som kan ha drabbat dig som söker hjälp hos Nordic Clinic.

Som professionell rådgivare arbetar hon med konkreta, individanpassade livsstilsinterventioner som gör skillnad. Hennes mål är att utöka din förståelse om din kropp och dina symptom. När tester är nödvändigt för att upptäcka ev kliniska fynd rekommenderas detta. Tillsammans gör ni en genomförbar handlingsplan som utvärderas och följs upp efter behov.

Johanna arbetar med viktiga kost- och levnadsvanebehandlingar som riktar fokus mot tarmfloran och cellernas åldrande. Detta innebär att Johanna berör frågor kring om genetik och miljö, vanor och rutiner kring sömn, kost, rörelse, fysisk aktivitet, nervsystemet, stress och återhämtning.

Efter att du fört kostdagbok får du specifika rekommendationer gällande intag av både näringsämnen, makronutrienter som fett, protein och kolhydrater. Johanna belyser även vikten kring måltiden, hur och när du äter samt pratar om din relation till mat idag.

Med sin spetskompetens har hon lindrat besvären för många klienter som har varit kroniskt sjuka och lidit av mag- och tarmbesvär som IBS, funktionella tarmsjukdomar som Crohn’s och ulcerös kolit. Hon hjälper dig som lider av övervikt, undervikt, metabola syndromet eller andra autoimmuna sjukdomar som psoriasis, hypotyreos, celiaki med flera.

Hon har djup kunskap inom växtbaserad kost för både barn och vuxna, är van att möta människor med NPF-diagnoser som exempelvis adhd eller autism och har både kunskap och erfarenet av idrottsnutrition och fysisk prestation då hon är fd atlet och elitidrottare.

Hon trivs i hemmet eller ute i naturen och umgås helst med sina tre döttrar (varav en föddes med sällsynt syndrom och NPF), jobbar med sin egen verksamhet som porträttfotograf och hänger i gympahallen som gymnastiktränare åt juniorer.

Hon har tidigare varit verksam inom Nutritionistföreningens styrelse. Johanna arbetar empatiskt och dedikerat med målet att hjälpa dig att bli fri från dina besvär och återfå kontrollen över sin hälsa.

Johanna arbetar med följande tillstånd:

Allergi, intolerans och överkänslighet Livsstilscoaching och program Autoimmuna sjukdomar Stress, utmattning och sömn Mag- och tarmhälsaVikt och diabetes Hjärt- och kärlsjukdomar Hudproblem

Copyright © Nordic Clinic 2020