fbpx
Johanna Holtz

Johanna Holtz

Näringsfysiolog

Tillsammans med sakkunniga på kliniken arbetar Johanna ur ett helhetsperspektiv för att förebygga, optimera, behandla eller reversera de symptom och sjukdomstillstånd som har drabbat de som söker hjälp hos Nordic Clinic. Hon har arbetat som patientutbildare sedan 2021 och bakom hennes kunskap ligger en mängd kurser från det naturvetenskapliga nutritionsprogrammet på Karolinska Universitetet. Johanna har en bred förståelse för kroppen från ett cell- och molekylärbiologiskt perspektiv till enskilda vävnader, organ och system som bygger hela människan.

Johanna arbetar analytiskt och individanpassat med vetenskapsförankrade livsstilsinterventioner som gör skillnad. Hennes prioritet är att utbilda och informera om relevanta områden som förbättrar livskvaliteten och förlänger antalet friska levnadsår för varje individ som söker till hjälp. Tillsammans med klienten skapar hon en genomförbar handlingsplan som utvärderas och följs upp regelbundet vid behov.

Med sin spetskompetens inom näringslära arbetar hon med kosten som essentiellt element för att optimera hälsan och samtidigt minska risken att drabbas av bl a inflammation, insulinresistens, typ 2 diabetes, kardiovaskulära, metabola sjukdomar och psykisk ohälsa. Dessutom är hon specialiserad på växtbaserad kost för både barn och vuxna.

Johanna har sedan barnsben varit aktiv och även idrottat på elitnivå. Hon har ett gediget intresse för människan och har alltid fascinerats över de kemiska och biologiska processer vi faktiskt kan påverka med vårt levnadssätt. Hennes syfte är att hjälpa andra att bli fria från sina besvär. Hon har upplevt psykisk ohälsa på nära håll och har stor respekt, förståelse och empati för vad en sådan process kan innebära att ta sig igenom för en individ.

Förutom heltidsstudier inom nutrition och hjärnans biokemi driver hon kreativ verksamhet inom fotografi samt är aktiv i Nutritionistföreningens styrelse.

Johanna arbetar med följande tillstånd:

Allergi, intolerans och överkänslighetMag- och tarmhälsaVikt och diabetes

Copyright © Nordic Clinic 2020